icon_rocket

Virtual Workability Check

VIRTUELE VINGER AAN DE POLS VAN JE MEDEWERKERS

Medewerkers motiveren en productief houden kan door te connecteren: door te delen met elkaar hoe het gaat, af te stemmen wie welke taken opneemt, te checken hoe dat loopt. Als verantwoordelijke kan je zo richting en feedback geven. Medewerkers voelen zich gehoord, gezien en ondersteund. Dit is wat medewerkers nodig hebben ook wanneer ze vanop een afstand werken. Dat laatste is lastig voor sommigen, anderen merken dan weer dat het hen helpt onproductiever te zijn, andere competenties in te zetten, te genieten van een andere 'zelfgekozen' werkplek. Het is jouw opdracht als teamlead, zaakvoerder, projectleider om te weten hoe het met je team gaat en daar waar nodig of wenselijk actie te ondernemen afgestemd op deze nieuwe situatie. Wil je dit op een gestructureerde manier doen? Zowel vernieuwend qua aanpak als ruimer dan enkel de dimensie van 'welbevinden' of 'overspanningsverschijnselen'?


Doelgroep

Je bent manager, zaakvoerder, team- of projectleider met behoefte aan

  • een uniform script om te connecteren met je medewerkers, ook op grote schaal
  • een duidelijke gestructureerde tool om kwalitatief verbinding te houden met je medewerkers
  • authentieke dialoog over 'gezondheid', 'competenties', 'waarden' en 'het werk'
  • de vinger-aan-de-pols bij meerdere mensen, ook al zitten ze (elk) op een andere plek
  • overzicht van hoe het met je mensen gaat en waar wensen, noden, behoeften zitten

De Virtual Workability Check neemt je stapsgewijs mee om motiverend in dialoog te gaan met medewerkers, samen tot actie te komen en informatie te verzamelen die hier en nu relevant is en ook waardevol en bruikbaar voor de toekomst. Je kan dit als leider zelf uitvoeren of delegeren binnen je organisatie. Het proces in de handen leggen van Beanmachine kan maar is dus geen must.

Misschien is dit wel het moment bij uitstek om die vaak te langzame, te anonieme, weinig wervende en te archaïsche Engagment Survey te vervangen door een permanentere meer energieke vinger-aan-de-pols, die communicatie in twee richtingen stimuleert én een waardevol dataspoor genereert? Let's talk!


Jouw programma

Je duikt samen met onze coaches in een 90' sessie waar we je inzicht in en handvaten voor je eigen Virtual Workability Check meegeven. We zetten je daarbij op voorhand al op scherp, en volgen je ook nadien mee op.

VOOR

Op voorhand ontvang je een duidelijk stappenplan en planner. Die laat toe dat je zelf al een eerste denkoefening maakt op maat van je eigen context. Zo stap je vervolgens met focus in de online sessie.

90' ONLINE SESSIE

Tijdens deze sessie zetten we je op weg om straks al 4 van de 5 stappen van de Virtual Workability Check zelf te kunnen zetten:

Stap 1. Met informele vragen hou je een kort gesprek met je medewerkers en je licht je plan toe.

Stap 2. Je bezorgt je medewerkers een survey met de focus op werkvermogen. Deze is gebaseerd op motivatie, waarden en overtuigingen, energiegevers/vreters, competenties en... het werk zelf.

Stap 3. De resultaten van de survey bespreek je met elke medewerker eerst apart tijdens een video call. Je leert gemeenschappelijke ervaringen/resultaten te detecteren en die vervolgens verbindend in te zetten op de eerstvolgende online teammeeting.

Stap 4. Samen met het team formuleer je oplossingen voor wat zich aandient. Met een overzicht van wat dringend en belangrijk is, korte termijn doelstellingen en te verdelen taken (met behulp van een digitaal canvas).

NA

De vijfde stap nemen we na de online sessie één-op-één met je op. Die stap omvat hoe je het werkvermogen van je mensen nu verder opvolgt, bespreekbaar maakt, motiveert,…

Optioneel. Wil je jouw Virtual Workability Check optimaal technologisch ondersteunen? Dan raden we na de inhoudelijke sessie nu ook een technisch overleg aan met onze geprefereerde partner JiGSO.

Your Masters of Development

Katrien Van Rossom

Als consultant enerzijds, ziet Katrien hoe professionals vandaag soms voor straffe uitdagingen staan. De vele gesprekken die ze als coach heeft anderzijds, tonen dan weer aan dat het daarbij zelden gewoon kwestie is van 'nieuwe skills aanleren' of 'tijd krijgen om zich aan te passen'. Mensen grenzen doen verleggen vraagt tegelijk een mens- en een resultaatgerichte benadering. Een aanpak waar ze ook anderen graag mee op weg zet.

Wout Goossens

Als (ambitieuze) ingenieur is Wout gebeten door disruptieve technologie en tegelijk ook hoe dit organisaties en sociale werkcontexten impacteert. Wout is bij JiGSO, aanbieder van People Analatics oplossingen. Hij denkt bijgevolg graag mee met organisaties hoe technologie écht een meerwaarde van en voor mensen wordt.


Graag de mogelijkheden verkennen?

Virtual Workability Check
Boek hier je afspraak

We spreken samen de timing af


ONLINE VIDEOCONF


Op maat

.


Virtual Workability Check 1
Virtual Workability Check 2
Virtual Workability Check 3