The Adaptation Advantage

Develop your AQ and take your advantage

Door jouw AQ te begrijpen en te ontwikkelen, word je een leider in change in plaats van een volger. Op basis van recente onderzoeken naar aanpassingsvermogen nemen we je mee op trip naar jouw ‘Adaptation Advantage’. Het aanpassingsvermogen van een persoon is geworteld in 3 elementen: karakter - vermogen - omgeving. Ontdek hoe het ontwikkelen van jouw AQ de manier kan veranderen waarop jij en jouw organisatie zich aanpassen aan veranderingen.

Your 5 burning questions?
— Question 1 —
Wil je AQ begrijpen en beginnen met het te ontwikkelen voor jezelf en voor je team(s)?
— Question 2 —
Wil je één van de belangrijkste vaardigheden voor de toekomst goed begrijpen en een leider worden in plaats van een volger in de toekomst van werk?
— Question 3 —
Interesse in het aanboren van het recentste onderzoek en geavanceerde inzichten over aanpassingsvermogen… buiten de Darwin oneliner?
— Question 4 —
Wil je een transformatie van de manier waarop mensen en organisaties zich aanpassen aan veranderingen?
— Question 5 —
Wil je beginnen met het ontwikkelen van je eigen aanpassingsvermogen?

Doelgroep

Uiteraard vinden wij dat iedereen zijn of haar AQ moet kennen en deze continu moet ontwikkelen! Of je nu een ouder, verpleegkundige, advocaat of leraar bent. Deze training zal zich echter richten op professionals die met adaptieve uitdagingen worden geconfronteerd en bereid zijn om nieuwe perspectieven te ontdekken om die uitdagingen aan te gaan.

Created with Sketch.
Created with Sketch.

Het programma

VOORAF


Om het meeste uit dit programma te halen, vragen we je om vooraf wat lectuur door te nemen (15 min) en het AQai self-assessment af te leggen. Verwacht geen persoonlijkheidstest of een voorkeurstest zoals DISC, MBTI of Insights Discovery. Dit is nieuw, baanbrekend onderzoek dat wordt toegepast op jouw aanpassingsvermogen als mens en als professional.

TIJDENS


Tijdens deze interactieve training, nemen we je mee op trip naar jouw adaptation advantage

De AQ business case

We staan ​​voor de volgende industriële revolutie. Mensen zullen samenwerken met machines en op grote schaal gebruik maken van artificiële intelligentie. Geen nood om hiervan schrik te krijgen, maar wel nood aan aanpassingsvermogen. Succesvolle organisaties zijn organisaties met een hoog aanpassingsvermogen, wat betekent dat ze zich op een slimme en duurzame manier aanpassen aan veranderingen. We bieden de theoretische kaders om de noodzaak van aanpassingsvermogen te begrijpen en hoe we als professional kunnen groeien in deze toekomst van werk.

De 3 elementen van AQ

We laten je kennismaken met de 'adaptiotische tabel' met de wetenschappelijke maatstaven van de 15 dimensies van aanpassingsvermogen

  • Karakter: we ontdekken de 5 dimensies van Character
  • Vermogen: we ontdekken de 5 dimensies van Ability
  • Omgeving: we ontdekken de 5 dimensies van Environment

Als laatste puzzelstuk bekijken we Change Readiness en Reskill Index.

Jouw AQ begrijpen

a) Hoe en in welke mate kan ik mij aanpassen?

b) Pas ik mij aan ... en waarom?

c) Wanneer pas ik mij aan en in welke mate?

Hoe ontwikkel je jouw adaptation advantage

Het goede nieuws is dat je de mindset en de spieren tot aanpassingsvermogen kan trainen . Wij helpen je op weg bij deze tocht.

NADIEN


Je ontvangt jouw gedetailleerd persoonlijk AQai-profiel dat je in de weken en maanden daarna kunt gebruiken om te reflecteren en te leren. De inzichten en kaders die je tijdens de training hebt gekregen, helpen je om de meeste waarde uit dit rapport te halen.
Je krijgt ook de 'Adaptability Checker'-kaarten die je kan gebruiken om te reflecteren en een dialoog aan te gaan over Adaptability in je organisatie.
OPTIONEEL: voor 65 € / p extra kan je een tweede assessment afleggen na 6 maanden

Program mode Purpose Duration
Power webinar Exploring 90 minuten
Online training Focus 6 uur
Live training Focus 6 uur
Training course Deep dive Aangepast aan jouw noden

Als organisatiepsycholoog en voormalig manager organisatieontwikkeling heeft François een diep inzicht in de dynamiek van gedrag en cultuur binnen teams en organisaties. Hij coacht je met de juiste vragen op het juiste moment.

François Toussaint, Bean mechanic