Online Meeting Magic

Sharp interaction during results-oriented online meetings

Je vergadert alsmaar meer met klanten, collega's en stakeholders langs een virtueel kanaal. Misschien stuur je zelfs op dit moment één of meerdere remote (project)team(s) aan. Je hebt de basis van online vergaderen onder de knie... genoeg om een stapje verder te gaan en je online meetings van een beetje magic sauce te gaan voorzien. Wij vergaderen hier bij Beanmachine al jaren online met tal van verschillende doelgroepen en doelen. We ontdekten tal van manieren om snel, efficiënt én leuk dialoog op te zetten, kennis te delen en informatie te verzamelen met (veel) mensen online. Zin om ook jouw online meetings aantrekkelijker en dynamischer te maken?

Your 5 burning questions?
— Vraag 1 —
Ben ik zelf klaar om over te schakelen naar online? Ben ik mentaal voorbereid? Voel ik nog drempels bij mezelf en/of de deelnemers? Hoe maak ik die bespreekbaar? Wanneer en hoe wil ik dit inzetten?
— Vraag 2 —
Hoe gebruik ik optimaal de aanwezige technologie van mijn organisatie voor online meetings? Hoe kan ik daar eventueel zaken op aanvullen? Hoe kan ik het vlotter/beter benutten?
— Vraag 3 —
Hoe zorg ik op een motiverende manier voor basishygiëne in mijn online meeting? Hoe maak ik ze bovendien interactief, leuk en aantrekkelijk voor alle aanwezigen?
— Vraag 4 —
Welke stappen kan ik nemen voor, tijdens en na de online meeting voor een maximaal rendement? Welke tools kan ik gebruiken om die stappen te ondersteunen?
— Vraag 5 —
Hoe kunnen we op termijn online meetings heel gericht blijven inzetten in onze dagdagelijkse praktijk op zoek naar de ideale mix van Samenstelling (wie, waar) Frequentie (wanneer, hoe vaak) en Kanaal (virtueel of analoog)

Doelgroep

  • Je wil je handigheid met de beschikbare tools in je organisatie vergroten en/of de verschillende mogelijkheden beter leren kennen en gebruiken
  • Je wil ervoor zorgen dat jij en je deelnemers niet sterven aan 'death by videoconf'
  • Je wil het eenrichtingsverkeer doorbreken en ook online optimale interactie toelaten
  • Je houdt van tempo, efficiëntie in je meetings en contacten en wil die ook online
  • Je wil niet dat de technologie in de weg staat, maar net passend ondersteunt wat je wil realiseren met je meeting
  • Je wil van de nood een deugd maken en in deze bijzondere periode gewoon erg goed worden in het faciliteren van contact vanop afstand
Created with Sketch.
Created with Sketch.

Ons programma van 4 bouwblokken

Korte intake om kennis te maken met de specifieke vraag en de aanwezige technologie. Toegang regelen op de bestaande vergaderapplicaties om een optimaal rendement van de training te garanderen. We passen de 4M's van meeting magic (Mindset - Muscles - Method - Machinery) toe op deze 4 stappen:

  • Stap 1: voorbereiden en uitnodigen
  • Stap 2: connecteren en lanceren van de meeting
  • Stap 3: divergeren en diep in inhoud duiken
  • Stap 4: convergeren, engageren en opvolgen
Program mode Purpose Duration
Power webinar Exploring 90 minuten
Online training Focus 6 uur

“Online werken is ontstaan als bypass voor analoog werken. Ooit zullen die rollen omgekeerd worden. En het is maar de vraag of dat nog lang op zich zal laten wachten."

Jan Bal, bean mechanic and online coffee drinker