The Power of Purpose

Roadtripping towards meaningful products and services

Purpose. Dat is zingeving aan je merk toevoegen. Je weet wel, het antwoord op de grote waarom-zou-ik-dit-als-consument-gebruiken-vraag. En zeg nu aub niet “omdat het top is…”. Tijdens deze roadtrip van enkele uren challengen we tal van bestaande purposes, ook de jouwe.

Your 5 burning questions?
— Question 1 —
Huh, een caravan? Ja! Elke nieuwe omgeving daagt uit, houdt scherp. Is er een betere setting om aan purpose denken te doen?
— Question 2 —
We leggen je het vuur aan de schenen. Maar liever nu met een kritisch Bean in een caravan, dan morgen een consument twijfelend voor jouw product, toch?
— Question 3 —
Wil je zonder enige voorkennis, de kracht en het mechanisme leren kennen achter purpose denken?
— Question 4 —
Verdieping in de purpose van je producten/organisatie laat toe om (tal van) interne projecten te versnellen. Klaar voor deze trip?
— Question 5 —
Je wil tot het selecte clubje behoren dat kan zeggen: ik zat ooit in de caravan van Beanmachine :), toch?

Doelgroep

Moet je hiervoor een marketeer of communicatiespecialist zijn?

Helemaal niet. Deze trip richt zich tot elke professional die betrokken is bij de strategische oefeningen of het design proces van (nieuwe) producten en diensten. Van ervaren zaakvoerders tot managers die net aan boord zijn. Inclusief de marketeers zelf uiteraard. Zolang je maar open van geest bent, en goesting hebt om een straffer merk te bouwen.

Created with Sketch.
Created with Sketch.

Het programma

Dit wordt geen one-size-fits-all marketing lezing. Deze roadtrip draait even enkel om jou (en je collega's), jouw Bean leermeester en een klein caravannetje dat out of the box vonken doet ontstaan.

OP VOORHAND


Vóór ons vertrek doen we een korte intake om jouw doelen en scope door te praten. Dat geeft ons al wat voorsprong op de roadtrip zelf.

ROADTRIP


  • Warming up om in the stemming te komen
  • De diepere betekenis en waarde van purpose denken
  • Een merk marketeeren met je eigen origineel verhaal
  • Purpose denken: de essentie (voor jou)
  • Actie: jouw volgende stappen in purpose denken

NADIEN


Terug thuis ben je helemaal klaar om jouw eigen definitie uit te werken. Zo nodig zijn we uiteraard altijd graag nog je klankbord.

Formal creative director with a 20 year backpack of advertising and branding experience. In his forties Tom is seriously reinvestigating the meaning of life. And he finds that particular quest intriguingly similar to defining purposes for brands.

Tom Loockx, Bean mechanic