Reboarding after crisis

Standing still to leap forward

We geven je een script om je team te connecteren met betekenisvolle en krachtige rituelen. We helpen je om de realiteit onder ogen te zien, het goede te appreciëren en ervan te leren. Met focus op groeien in de toekomst.

Your 5 burning questions?
— Question 1 —
Terug connecteren: vooral ‘emotioneel’ connecteren … hoe gaat het nu met ons? Als mens, als professional? De grenzen zijn even meer dan ooit vervaagd. Vinden we opnieuw connectie met elkaar en met 'het werk'?
— Question 2 —
Supporteren van ‘adaptieve werkgemeenschappen’: wat is er anders? Wat wordt er misschien ‘anders’ verwacht door de omgeving? Zijn de grenzen van 'ons team' veranderd? Zijn de grenzen van 'onze organisatie' veranderd?
— Question 3 —
Terug snelheid maken: waarin zijn mensen in een bedrijf achterop geraakt en moeten ze dringend goedmaken. Wat is er gebeurd met de dynamiek tussen leiders en volgers, of gewoon tussen collega’s onderling?
— Question 4 —
Tractie en start-energie genereren; terug verbinden met hogere ‘purpose’ van het werk; en welke eerste stappen spreken we af?
— Question 5 —
Wat betekent dit voor ons jaardoelstellingen? Moeten we een nieuw plan maken? Een nieuw budget? Een nieuwe targetsetting?

Doelgroep

Je wil als leider op een gestructureerde manier met je team(s) of je projectgroep(en) terugblikken, stilstaan en/of vooruitkijken na een uitzonderlijke situatie zoals de recente covid-19 pandemie.

Je zoekt een script of een ritueel dat je helpt om de dialoog bewust te stroomlijnen en te verdiepen.

Created with Sketch.
Created with Sketch.

Het programma

  • Inchecken: We staan stil bij het belang van de check-in en leren je een aantal creatieve, leuke en beyond the surface manieren, zowel analoog als digitaal.
  • Terugblikken: we reiken je een aantal verfrissende methodes aan om samen te kijken en betekenis te geven aan de voorbije periode en de situatie waarin we ons nu bevinden.
  • Stilstaan: sommige dingen zullen het zelfde blijven … andere zaken zullen stevig veranderen. En misschien is het wel beiden. We helpen je om dit breed en genuanceerd te verkennen samen.
  • Vooruitblikken: deze set van vragen helpt om als team terug vooruit te kijken en samen plannen te maken. We helpen collega's om hun samenwerking opnieuw te kalibreren.
  • Borgen en uitchecken: tijd om opnieuw te contracteren samen en engagement uit te spreken. We tonen je ook hoe je passende opvolging en dashboarding kan installeren.

Je krijgt het begeleidingsmateriaal mee in digitale format. Die kan je vervolgens gaan gebruiken in je organisatie.

Je kan ook beroep doen op één van onze coaches om je te helpen bij de facilitatie, een train-the-trainer te geven of een concept helemaal op maat van jouw vraagstuk te maken.

Program mode Purpose Duration
Power webinar Exploring 90 minuten
Online training Focus 6 uur
Live training Focus 6 uur
Training course Deep dive Op maat gemaakt

Soms moet je stilstaan ​​om vooruit te komen. Het programma bestaat uit een aantal stappen die je apart of als een geheel kan doorlopen. Je kan modulair kiezen en combineren

Chris Cuyt, Bean mechanic