Output Management

Learn to increase the velocity of your teams. Together.

Vermijd de ‘commando & controle – doe dit – doe dat’ modus. Ga voor de resultaatgerichte aanpak en jouw organisatie zal voordeel halen uit het opgebouwde vertrouwen tussen managers en teamleden.

Your 5 burning questions?
— Question 1 —
Wat zou er gebeuren als je iedereen gefocust krijgt op het eindresultaat? Wat als je alle energie zou kunnen bundelen rond output?
— Question 2 —
Geven medewerkers (openlijk) te kennen dat ze het anders willen aanpakken en/of zich niet erg gemotiveerd of betrokken voelen?
— Question 3 —
Wil je een manier van kijken aanleren die je focust op output en engagement? Wil je het beste uit je team halen… eyes on the prize?
— Question 4 —
Heb je te vaak het gevoel dat er tijd te kort is in een werkdag? Ben je zelf of is je team wel eens gefrustreerd over de hoeveelheid werk die er (maar) verzet wordt?
— Question 5 —
Voel je je als leider soms versmacht op vlak van verantwoordelijkheid en heb je het gevoel dat je medewerkers geen beslissingen (durven) nemen? Mis je eigenaarschap en verantwoordelijkheid in je samenwerkingen?

Doelgroep

Output management biedt je een kader en een manier om het anders aan te pakken, met een dubbel effect: meer efficiëntie én meer betrokkenheid van medewerkers. Het helpt je als leider van een team, een samenwerkingsverband, een organisatie om aandacht en energie te kanaliseren naar daar waar het best rendeert… niet voor, maar samen met je collega's. Zo kan je als leider meer focus leggen op het richting geven (waar naartoe, en waarom) in plaats van altijd te moeten weten hoe daar te geraken.

Created with Sketch.
Created with Sketch.

Het programma

VOORAF


Vragen we je om 1 à 2 concrete situaties mee te brengen naar de opleiding waarbij je concreet hebt gestuurd op wat en hoe. Daar kunnen we dan mee aan de slag in de opleiding!

TIJDENS


We laten je in deze 120' sessie optimaal in aanraking komen met resultaatgericht leiding geven:

  • Stap 1: ondervind aan den lijve wat output management NIET is en reflecteer over wat het WEL is
  • Stap 2: een theoretisch kader en model
  • Stap 3: ga ermee aan de slag en pas de theorie toe op de concrete situatie(s) die je hebt meegbracht
  • Stap 4: genereer inzicht in hoe klaar jij en je organisatie zijn

NADIEN


...heb je een theoretisch model (als tool) en veel praktische tips waarmee je aan de slag kan om op een resultaatsgerichte manier met al je medewerkers aan de slag te gaan.

… ben je geprikkeld om je medewerkers volop te coachen en feedback te geven in plaats van te zeggen wat ze moeten doen.

Program mode Purpose Duration
Power webinar Exploring 90 minuten
Online training Focus 6 uur
Live training Focus 6 uur
Training course Deep dive Op maat gemaakt

Zoveel mogelijk energie kanaliseren om mooie dingen te maken… als je graag uitgedaagd wordt op de efficiëntie van je bedrijfs- en samenwerkingsprocessen is Kris je man.

Kris Govaert, Bean mechanic